Welkom bij de Oude Zustertuin - Bodegraven

Op 27 april organiseert De Oude Zustertuin de Open Dag. Traditioneel valt er onder het genot van een drankje en een hapje te genieten van de muziek, optredens, gezelligheid en er zijn spelletjes voor de kinderen.

13:00 Aanvang Open dag met optreden van Heres

14:00 Theater Deep Deep

15:00 Muziek met Plakband

17:00 Einde feest

 

Naast de inzet van vele vrijwilligers wordt de dag ook mogelijk gemaakt dankzij onze sponsoren:

 

De Oude Zustertuin organiseert Woensdag 11 april een leuke knutselactiviteit voor kinderen.

Start is om 13.30 uur en het is 15.30 uur afgelopen.

Kosten zijn 2,- euro per kind (dit is inclusief drinken en lekkers).

Aanmelden hoeft niet. Hopelijk ben je er ook bij.

Maandelijks organiseren we op een zaterdag een klusochtend in de Zustertuin.

Of je nu 2 rechterarmen, 2 linkerarmen of van allebei 1 hebt, we kunnen je hulp goed gebruiken bij het timmeren, verven, schoonmaken, tuinieren, kruien, koffie zetten etc. Neem ook gerust je partner, vrienden en kennissen mee. Vele handen maken tenslotte licht werk. We maken er gewoon een gezellige ochtend van. Het zal plaatsvinden vanaf 9:00 tot ongeveer 12:30. Heb je belangstelling om een keer mee te doen, neem dan vrijblijvend even contact met ons op (zie contactgegevens).

Hopelijk zien we jullie binnenkort in de tuin!

Iedere woensdag is er "Knuffeluurtje" voor de allerkleinsten in de Oude Zustertuin. Het is bedoeld voor kinderen t/m 4 jaar en hun (groot) ouders.

Van 9.30 tot 10.30 uur kunnen de kinderen knuffelen met konijnen en cavia's en kan er geholpen worden met deze dieren te voeren. De kinderen krijgen drinken en wat lekkers en kunnen een kleurplaat maken.

Kosten per kind 1,50 euro. Van tevoren opgeven is niet nodig. Rond de feestdagen en vakanties is er geen "Knuffeluurtje"

.

De Oude Zustertuin is een kinderspeel- en dierenpark in het centrum van Bodegraven. De Zustertuin is een plek waar kinderen veilig kunnen spelen en ravotten. Ze komen in contact met de natuur en met de dieren. Ook voor ouderen is De Oude Zustertuin een plaats om te ontspannen en tot rust te komen.
De Zustertuin bestaat al ruim 30 jaar. De kinderen van toen komen er nu met hun eigen kinderen en de ouders van toen zijn de grootouders van nu die met hun kleinkinderen de Zustertuin bezoeken. Op zoiets kostbaars moeten we zuinig op zijn.
Het gaat helaas niet vanzelf. Om De Oude Zustertuin te draaien zijn vrijwilligers nodig. Voor iedereen is wel een plaatsje en iedere vrijwilliger binnen de Oude Zustertuin is gelijk. Laat je niet tegenhouden door te denken dat jij niet genoeg zou kunnen betekenen. Iedere bijdrage, hoe klein ook, wordt gewaardeerd en is van belang. Het geeft een goed gevoel Zustertuin-vrijwilliger te zijn. Mensen spreken je met waardering aan in het dorp. Je merkt dat met jouw inspanning je een belangrijke bijdrage levert aan het welzijn van Bodegraven.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures.


Activiteitenbegeleider
Als activiteitenbegeleider helpt u mee met activiteiten organiseren en/of begeleiden. Momenteel wordt er een steeds terugkerende activiteit georganiseerd: het wekelijkse Knuffeluurtje op woensdagochtend voor kinderen t/m 4 jaar.

Daarnaast organiseren we ongeveer 6 grote activiteiten per jaar in de vakantie of in het weekend. U moet denken aan creatieve, recreatieve en educatieve activiteiten. In het bijzonder willen we de educatieve activiteiten verder uitbreiden. Wij zoeken 3 mensen om deze commissie weer op sterkte te krijgen.

Bouwploeg
Iedere maandagavond verricht de Bouwploeg onderhoud aan de voorzieningen. U moet denken aan schilderwerk, timmerwerkzaamheden, straatwerk. In de winterperiode wordt in de werkplaats gewerkt. De bouwploeg is ook een mooie plek voor jonge mensen die onder begeleiding van (oud-) vakmensen het vak willen leren. Uiteraard zijn ervaren mensen ook van harte welkom. De Oude Zustertuin vraagt op dit moment 3 tot 5 nieuwe mensen.
Naast de vaste maandagavond worden er soms klusdagen georganiseerd. Daarnaast moet er rond de Open Dag het een en ander worden opgebouwd en afgebroken. Ook hiervoor zijn vrijwilligers van harte welkom. Houd u hiervoor de sociale media in de gaten.

Zondagvoerder (1 ochtend per maand – 2 uur)
U verzorgt de dieren één keer per maand op zondagochtend. U opent het terrein en geeft de dieren te eten en veegt de dierenpleintjes. Dit is uiteraard mogelijk om met iemand samen te doen! Dat maakt het werk gezelliger.

Zaterdagochtend, jeugdige dierenverzorgers (iedere zaterdagochtend – 1 tot 2 uur)
Iedere zaterdag zijn jeugdige dierenverzorgers, in de leeftijd van 8 tot 14 jaar, welkom om de dieren te verzorgen, hokken te vegen. Dat mag zonder aanmelding.

Gastvrouw / gastheer maandagmiddag  ±13.30-17.00 uur
Gastvrouw / gastheer donderdagmiddag  ±13.30-17.00 uur
Gastvrouw / gastheer zondagmiddag  ± 13.30-17.00 uur 1 keer per maand
Als gastvrouw / gastheer houdt u de gebouwen open, zodat bezoekers de dieren in de gebouwen kunnen zien. U biedt bezoekers het toilet te kunnen bezoeken en hun handen te wassen et cetera. U bent aanspreekpunt voor bezoekers en houdt toezicht.

Verzorging Uilennest / Hooiberg (1 of meer dagdelen per week)
U helpt mee met de schoonmaak van de gebouwen en voorzieningen. Denk aan stofzuigen, dweilen, sanitair schoonmaken, ramen zemen, houtwerk afnemen.

Begeleider kinderfeestjes woensdagmiddagen 14.00-17.00 uur
Als begeleider kinderfeestjes helpt u mee met thema-kinderfeestjes. Dit zijn feestjes voor kinderen in de leeftijd 6-10 jaar. Er worden onder andere spelletjes gedaan, er wordt verkleed en geschminkt. Uiteraard wordt gezorgd voor wat lekkers te eten en drinken. De feestjes vinden niet elke week plaats, dit hangt van de vraag af. De partijtjes vinden plaats in mei-oktober.

Groenploeg
De groenploeg is iedere donderdagochtend aanwezig in De Oude Zustertuin. De groenploeg verzorgt klein onderhoud aan de struiken, bomen en planten. Ook zorgt de groenploeg ervoor dat paden en speelgelegenheden vrij van onkruid zijn. De noodzaak tot nieuwe vrijwilligers binnen de groenploeg is er niet, maar dit team staat ook open voor uitbreiding.

Meer artikelen...

  1. Weekend toezicht - gastheer/vrouw
  2. Tom-ti-del-Dom

Pagina 1 van 2

Laatste Tweets

Kijk ook eens op:

Instagram  facebook  twitter