Op donderdag 27 april 2017, Koningsdag, is iedereen welkom op de traditionele open dag In De Oude Zustertuin. De voorbereidingen voor de Open Dag zijn in volle gang, hoewel het programma nog niet helemaal vastligt. Ondertussen wordt door de groen- en bouwploeg hard gewerkt om het terrein spik en span te krijgen om alle bezoekers weer te ontvangen.

In september vorig jaar luidde De Oude Zustertuin de noodklok vanwege gebrek aan vrijwilligers om de Open Dag te organiseren. Met een nieuw enthousiast team is de organisatie opgepakt om het volksfeest weer mogelijk te maken.

“Het bestuur en leden van de Open Dag Commissie ontvingen de laatste weken vragen of het feest op Koningsdag wel doorgaat. Dit vanwege de publicaties in september 2016, toen de organisatie op losse schroeven stond. Het daarop volgende bericht dat de Open Dag doorgaat, is kennelijk niet door iedereen opgepikt of onthouden. Wij zijn blij dat dit zo leeft in ons dorp. Wat ons betreft zet Bodegraven met dikke stift een kruis met de tekst Zustertuin in de agenda voor 27 april.”