Uit het Algemeen Dagblad 19 juni 2017

Zaterdag 17 juni staat er een leuke leerzame activiteit op het programma! Het is geschikt voor het hele gezin. Er is een Uilenvliegshow te zien en er is voor kinderen een creatieve activiteit. Na de vliegshow is er tijd om de vogels van dichtbij te bewonderen en om vragen stellen aan de eigenaren van de uilen.

De eigenaren / trainers van de vogels, Uil Topia, hebben een site die heet www.uiltopia.nl. Daarop kunt u lezen hoe de werkwijze is, die ze hanteren. Ze zijn erg gericht op het welzijn van de vogels en op de educatie aan toeschouwers.

Kosten zijn 3 euro per persoon. Met het entreebewijs kunnen volwassenen een consumptie halen en kinderen kunnen met hun entreebewijs een consumptie halen n deelnemen aan de knutselactiviteit in t Uilennest.

Van 13.45 uur tot 14.15 uur kunt u een entreekaart kopen bij beide ingangen. Als de show start sluiten we de hekken tijdelijk (dus kom vr 14.15 uur). Dit om onrust tijdens de show te voorkomen en iedere toeschouwer entree betaalt.

Op donderdag 27 april 2017, Koningsdag, is iedereen welkom op de traditionele open dag In De Oude Zustertuin. De voorbereidingen voor de Open Dag zijn in volle gang, hoewel het programma nog niet helemaal vastligt. Ondertussen wordt door de groen- en bouwploeg hard gewerkt om het terrein spik en span te krijgen om alle bezoekers weer te ontvangen.

In september vorig jaar luidde De Oude Zustertuin de noodklok vanwege gebrek aan vrijwilligers om de Open Dag te organiseren. Met een nieuw enthousiast team is de organisatie opgepakt om het volksfeest weer mogelijk te maken.

Het bestuur en leden van de Open Dag Commissie ontvingen de laatste weken vragen of het feest op Koningsdag wel doorgaat. Dit vanwege de publicaties in september 2016, toen de organisatie op losse schroeven stond. Het daarop volgende bericht dat de Open Dag doorgaat, is kennelijk niet door iedereen opgepikt of onthouden. Wij zijn blij dat dit zo leeft in ons dorp. Wat ons betreft zet Bodegraven met dikke stift een kruis met de tekst Zustertuin in de agenda voor 27 april.

Op Zaterdag 11 maart tijdens NLDoet hebben tal van vrijwilligers de tuin weer helemaal klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen. De oude ril was een takkenzooi, maar nu staat daar een strakke duurzame ril. De gesnoeide takken uit de boomgaard zijn er ook bij gelegd en nu is het weer een mooi schuilplaats voor egels en insecten. Verder is de speeltuin aangevuld met snippers, het pauwenhok zand afgegraven en nog veel meer.

Dank aan alle vrijwilligers, Hans Hovenier, het Oranjefonds en het RaboDichtbijFonds van Rabobank Rijn en Veenstromen.

Kom zaterdag 11 maart tijdens NLdoet helpen in de Zustertuin. We gaan onder meer de ril opknappen.Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of via aanmeldenklus. Het is van 9 uur tot 13 uur.

De ril staat in De Oude Zustertuin aan de kant van de Doortocht. De ril is een strook van 2,5 meter breed en zo'n 40 meter lang. De ril bestaat uit takken. De ril is een natuurlijke afscheiding als grens van de Oude Zustertuin. Bovendien is de ril een plaats waar knaagdieren, egels, insecten op natuurlijke manier hun gang kunnen gaan. De ril wordt door gaaswerk bijeen gehouden. De volledige ril moet worden vervangen. Er moeten nieuwe palen worden geslagen en nieuw gaaswerk moet worden aangebracht.

Bij voldoende vrijwilligers zijn er nog diverse kleine klussen onder de noemer 'voorjaarsklaar maken van De Oude Zustertuin'.

Meer artikelen...

  1. Nieuwe daken dankzij 10vanboreft
  2. Zustertuin weer open
  3. Tijdelijke sluiting ivm mogelijke vogelgriep Reeuwijk
  4. Open Dag in De Oude Zustertuin op Koningsdag 2017 gaat door

Pagina 1 van 12